Розділи сайта
Скачать TIGER CMS
Новини школи
Новини
Звіт про проведення Місячника цивільного захисту

Звіт про проведення Місячника цивільного захисту
      Відповідно до наказу по закладу від 04.09.2023 року № 396 «Про проведення Місячника цивільного захисту», з метою роз'яснення державної політики, спрямованої на забезпечення безпеки та захисту населення і територій, матеріальних і культурних цінностей та довкілля від негативних наслідків надзвичайних ситуацій, їх попередження, навчання населення поводженню в екстремальних умовах, в закладі в період з  17.09.2023 р. по 17.10.2023 року було проведено Місячник цивільного заходу.
    В ході Місячника цивільного захисту для працівників закладу була проведена інструктивно-методична нарада з організації та проведення Місячника цивільного захисту, під час якої було затверджено план його проведення.
   В рамках Місячника цивільного захисту було залучено співробітників Вищого  професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, які провели для учнів 1-9 класів урок з мінної безпеки, під час якого діти навчилися розрізняти види вибухонебезпечних предметів, ознаки підозрілих предметів, забутих речей, вибухових пристроїв та зброї, правила поведінки при їх  знаходженні та пригадали куди звернутися в ситуаціях, пов'язаних із ними. Також діти познайомилися з роботою рятувальної служби та спробували себе в ролі пожежників.
    Для учнів 6, 8, 9 класів "Урок безпеки" провели інспектори служби запобігання надзвичайних ситуацій Вінницького РУ ГУДСНС України у Вінницькій області.
     Медичним працівником Клименко Л.В. було проведено тренінг з учнями  5-9 класів «Надання само- та взаємодопомоги у разі поранень, кровотеч, переломів, опіків, удушення чадним газом», під час якого учні пригадали дії під час першої домедичної допомоги: накладання джгута, зупинка кровотечі, обробка ран, надання домедичної допомоги при зупинці серця, збереження  дихальних шляхів від хімічного ураження.
   Практичним психологом Титаренко А.О.  було проведено міні-тренінги «Дітям про війну. Вправи для зняття стресу», де діти познайомилися з елементарними діями для заспокоєння.
   В рамках Місячника цивільного захисту учні 1-4 класів під час ранкових зустрічей пригадали правила пожежної безпеки, правила поведінки при знаходженні незнайомих предметів та правила поведінки у сховищах та укриттях.
   Вчителями інформатики Довгополюк І.О. та Дзюбенко В.С. та учнями 6-9 класів було розроблено буклети «Надзвичайні ситуації. Знай і виконуй правила», в яких було висвітлено алгоритм дій, поведінку, перелік того, що має міститися у тривожній валізі, наголошено про  безпеку та збереження власного життя!
    З учнями 7-9 класів була проведена година спілкування «Сигнали небезпеки, правила поведінки під час надзвичайних ситуацій» під час якої було продемонстровано різні види сигналів оповіщення. Як діяти в кожній із ситуацій. Діти склали власний алгоритм дій, коли під час тривоги один вдома.
    Шкільний бібліотекар Кушнір  О.В. провела виставку книжок, брошур, альбомів, де діти могли ще раз отримати інформацію з питань цивільного захисту. А вчитель образотворчого мистецтва Півторак С.В. організувала конкурс малюнків «Небезпека очима дітей».
  Вчителем інформатики Довгополюк І.О. інформацію щодо проведення Місячника цивільного захисту висвітлено на сайті закладу 


Дата: 2023-10-23 14:14:40